Тернопіль без маршруток


Гірко визнавати, що в сучасному центроєвропейському місті, такому як Тернопіль, досі немає нічного громадського транспорту, досі люди «приречені» на користування тільки послугами таксистів.

Важливою проблемою є те, що в нічні години (хоча б раз на годину) недоступною є послуга маршрутних таксі чи тролейбусів. Хоча у багатьох містах України це питання вирішено: у Севастополі їздять тролейбуси, а у Вінниці — маршрутки. Відсутність альтернативи зумовлює людей або дорого платити таксистам, враховуючи мінімальну суму перевезення, або добиратися іншими способами, здебільшого, пішки, що, враховуючи нинішню криміногенну ситуацію, є досить небезпечним. Для прикладу можу згадати свого друга, який, будучи студентом і живучи в гуртожитку, ходив пішки на залізничний вокзал задля того, щоб зекономити.

Окрім того, власники нічних закладів змушені надавати послуги повернення додому своїм працівникам, що не є для них економічно вигідним.

7 квітня у Тернополі була проведена акція з приводу визначення актуальності даного питання. Результати опитувань і відгуків красномовно свідчать, що тернополяни охоче користувалися б таким видом транспорту і це задовольнило б їхні потреби і зменшило б витрати на нічний транспорт. На основі спілкування з мешканцями міста «вималювалась картина» щодо   доцільності запровадження одного-двох маршрутів через усе місто.

Існує думка, що перевізникам нічні маршрути можуть бути невигідними. Але проведені опитування прямо доводять, що за надання таких послуг люди готові платити більше, ніж складає денний тариф. Тобто, щодо питання рентабельності, то витрати перевізників оптимізуються.

Отже, один-два маршрути, які охопили б усе місто з чітко визначеним графіком могли б вирішити проблему відсутності нічного громадського транспорту у Тернополі. Нехай ціна квитка була б вищою на 50-100 % денного тарифу, але це усе одно було б у 4-5 разів дешевше, ніж таксі.

 Тому я вважаю, що нічний маршрут доцільно запроваджувати, адже у нашому місті живе багато студентів, які часто змушені їхати додому вночі, багато осіб, які працюють у пізні години, а також туристи, кількість яких зросте вже на наступний рік (у зв'язку з проведенням Євро-2012).

9 коментарів

Володимир Антонюк
Ну прямо щось невіриться, що у Тернополі немає таксі. Для студентів повідомлю, що ТАКСІ —
(франц. taxi, від лат. taxo – оцінюю) автомобіль громадського користування з оплатою проїзду за лічильником (таксометром) відповідно до тарифу. То таксі також Є громадським транспортом. І чого це студентам по ночам містом вештатись? Студент має спати міцно.
Ірина Тригуб
студент має спати міцно?
та ви певно жартуєте)коли ж вештатись містом як не в ці роки?)
нарахунок ж нічних мршрутів — такі були б доречними не тільки в Тернополі, а й в Львові, де таксі разі в 3 дорожче
Ірина Голуб
вештатись то може й має, я от теж люблю повештатись вечірнім або нічним містом, але ж я і маршрутки не шукаю… а шо то за романтика така студентська — кататися ночами смердючими тролейбусами — я трішечки не доганяю…
Остап Ножак
треба поважати нюхові вподобання інших;)
Ірина Голуб
)) і справді… я просто не сильний знавець парфумерії… дєрьовня… )
Ірина Тригуб
ну якщо тролейбус смердючий, то це зовсім не залежить від пори дня. і ще посперечатися можна, коли там гірше — вдень чи вночі)
Ірина Голуб
та то так. тому я і вдень намагаюся у громадському транспорті не їздити. пішки ходжу. навіть коли треба з Проспекту до Резиденції топати…
Ірина Тригуб
ну з Проспекту до Резиденції — то не так вже й далеко. сама так ходила) от до Калинки з універу… хоча ми і дальші маршрути проходили)
Ірина Голуб
а Тернопіль таки потребує доброго газди… стільки невикористаних можливостей… у міста великий потенціал щодо розвитку інфраструктури і розважального бізнесу, а ніхто за те братися не хоче. непорядок.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте